Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Problem je trebalo riješiti odmah na početku, zadnja šansa bila je kad je branitelje u šatoru posjetila predsjednica, a sad onaj tko je doveo do ovoga treba rješavati problem, ocijenio je u razgovoru za Media servis bivši predsjednik Stipe Mesić, prenosi novinska agencija Patria.

Ići silom na hrvatske institucije, to ne može dobro završiti. To se može pretvoriti u daleko više razarajuću situaciju koja ne samo da stvari izađu izvan kontrole, jer sutra to može biti pokušaj državnog udara, rekao je Mesić.

Kaže da mu situacija već sada izgleda kao državni udar. Mesić dodaje da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imala priliku riješiti situaciju s braniteljima demonstrantima kad ih je posjetila u šatoru.

Šta bih ja napravio da sam bio na njenom mjestu, ja bih rekao, vi ste poslali svoje poruke, poruke su otišle na mjesta koja moraju riješiti taj problem, a sada idemo kući, kaže Mesić.

Zaključio je da treba pokušati pronaći rješenje, ali ne postavljanjem uvjeta i ultimatuma. Tako se ne pregovara, kaže bivši predsjednik, piše Index.