Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

U Portorožu je u ponedjeljak ujutro počela konferencija poslovnih lidera Jugoistočne Europe na kojoj se okupilo skoro 200 istaknutih menadžera i gospodarstvenika najvećih kompanija iz cijele regije. Na Samitu učestvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji će govoriti na panelu Novi dogovor za novo doba.

Središnja je tema razgovora potpora zajedničkim projektima u sektorima kao što su energetika, turizam, transport, infrastruktura, digitalna ekonomija, prehrambena industrija i ekonomija utemeljena na znanju i visokim tehnologijama, povećanje konkurentnosti i zajednički nastupi na trećim tržištima, prenosi Hina. 

U Portorožu će se sastati i gradonačelnici Zagreba,  Ljubljane, Sarajeva, Podgorice,  Beograda i Tirane, a tom prilikom bit će govora o suradnji glavnih gradova te potpisana deklaracija o suradnji. 

Sastanak u Portorožu održava se u okviru procesa Brijuni-Brdo koji je namijenjen jačanju političke suradnje i povjerenja, a osobito i stimuliranju konkurentnosti i gospodarske suradnje na području Jugoistočne Europe. Sudionicima skupa obratit će se i Violeta Bulc, europska povjerenica za promet, a očekuje se da će govoriti o mogućnostima Junckerova  investicijskog plana koji je zanimljiv i članicama EU-a država na ovom području, ali i onima koje su na putu prema članstvu.