Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

GODINU dana nakon premijere Vantage GT12 iz Aston Martina nam dolazi toples izvedba jednog od najljepših i najpotentnijih Astonovih modela u novijoj povijesti.

Potpisuje ga "Q by Aston Martin", a u prijevodu to znači da se radi o najsnažnijem i najekstremnijem Astonovom roadsteru. I ne samo to, ovo je vjerojatno jedini automobil u kojem vozač baš nikada neće morati upaliti radio. Bio bi to pravi grijeh jer je ispod poklopca strojarska filharmonija. 6.0 V12 atmosferac razvija 441 kW/600 KS i 625 Nm, a usuglašen je sa sedam stupanjskim mjenjačem. 
 
Ekstremni proizvod iz Gaydona dobiva podvozje podešeno za stazu, a u perfomansama ničime ne zaostaje za coupe izvedbom. Sa obzirom da su performanse još uvijek nepoznate ponovit ćemo one za nešto lakši coupe: 0-100 km/h za 3,7 sekundi i 297 km/h maksimalne brzine. 
 
Vizualni doživljaj koji Astonovi modeli pružaju najčešće je teško opisati riječima, a ovaj model nije izuzetak. Isto vrijedi i kad je interijer u pitanju, pa je dovoljno reći kako automobil jednostavno nema slabih točaka. I to bilo da govorimo o materijalima, a posebno karbonu kojeg ne nedostaje, ili pak o opremi koja je prvoklasna. 
 
Ustvari, sve sjeda na svoje kad kažemo kako je Q odjel na razvoju ovog modela potrošio devet mjeseci, a predviđena je naklada jedan jedini primjerak. 
 
Podsjetimo, Coupe izvedba je imala nakladu od 100 primjeraka, a svaki se nudio po cijenu od 250.000 GBP.