Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

U centrali HDZ-a predsjednik i mandatar za sastavljanje vlade Hrvatske Andrej Plenković s najbližim suradnicima Gordanom Jandrokovićem i Davorom Ivom Stierom jučer je obavio posljednje pripreme za predstavljanje ministara.

HDZ će danas u 17 sati održati sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a u srijedu će Saboru predstaviti novu Vladu i uslijedit će glasanje o povjerenju. Dolazeći jutros u HDZ, Plenković je izjavio: "Imam sve ministre".

Iako imena ministara taji, HRT neslužbeno saznaje da će dosadašnji ministri Zdravko Marić, Oleg Butković, Tomislav Tolušić i Tomo Medved zadržati svoje sektore.

Vrlo vjerojatno ministar zdravstva bit će Milan Kujundžić, a Dijana Zadravec, koja se spominjala kao kandidatkinja za to mjesto, navodno će biti državna tajnica u tom ministarstvu. 

Privredu će preuzeti Martina Dalić, vanjske poslove Davor Ivo Stier, turizam Martina Bienenfeld ili Gari Cappelli, obranu Damir Krstičević, a nauku i obrazovanje Pavo Barišić.

U prostorije HDZ-a jučer je došao i Pavo Barišić, profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu. No nije želio potvrditi je li i on među kandidatima za ministre.

Demograf Stjepan Šterc potvrdio je nakon sastanka s Plenkovićem da neće biti nasljednik Bernardice Juretić.

Ministarstvo gubi i Tomislav Panenić jer je gospodarstvo, koje se spaja s poduzetništvom i obrtom, pripalo HDZ-u, dok se energetika pripaja Ministarstvu zaštite okoliša.