Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Magistralni pravac koji veže Bihać i Bosansku Krupu je od svog nastanka jedan od najopasnijih putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Uska i nepregledna cesta, sa mnogo odrona opasnost su koja je nadvijena nad tim putem u svakom trenutku.

Iz tih razloga već skoro 10 godina se razgovara o pravcu koji će biti alternativa ovom, obećanjaa u tih 10 godina stižu iz Sarajeva ali ništa.

I kada su ljudi u Krajini bili navikli na laži i obećanja iz Sarajeva, i shvatili da od tih obećanja neće biti ništa, postavljen je znak koji nije ništa drugo nego uvreda, uvreda za Krajinu.

Naime, postavljen je znak koji kaže “Narednih 15 kilometara puta putujete na vlastitu odgovornost.”. Neka nam gospoda iz Sarajeva bilo gdje na području cijele bivše Jugoslavije pokaže da postoji ovakav ili sličan znak za ovoliku udaljenost i za komunikaciju između dva mjesta koji zajedno imaju preko 80.000 stanovnika.

Na ovo se osvrnula i predstavnica Krajine u Parlamentu Federacije BiH, osuvši paljbu na premijera FBiH koji je i njoj obećao završetak putnog pravca Bihać – Bos. Krupa do kraja 2016. godine. Na društvenoj mreži FB je podijelila svoj stav: “Iii opet ništa! Još 2015. godine tražila sam da se završi cesta Bihać – Bos. Krupa i naš uvaženi premijer Fadil Navalić je dao čvrsto obećanje da će biti završeno do kraja 2016. godine! Dragi moji građani šta uraditi nakon lažnih obećanja!?”