Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Glumac u Zagrebu snima film "The Guardian Angel" finskog redatelja Arta Halonena

Rade Šerbedžija (70) jedan je od naših najvećih glumaca koji se može pohvaliti zavidnom hollywoodskom karijerom. Trenutačno se nalazi u Zagrebu zbog filma “The Guardian Angel” koji je nastao kao rezultat dansko-finske i hrvatske koprodukcije. Radnja filma temelji se na stvarnim događajima i zločinima koji su počinjeni pod utjecajem hipnoze u Danskojtijekom 50-ih godina.

– Radi se o vrlo interesantnom scenariju. Radnja je smještena u Danskoj i radi se o problemima s ljudima koji su za nacističku Njemačku provodili raznorazne stvari, a nakon Drugog svjetskog rata nastavljaju neku skrivenu aktivnost – rekao je Šerbedžijauz napomenu da ne smije otkrivati baš sve detalje o filmu.

Šerbedžija u filmu ima jednu od glavnih uloga, a rekao je da mu je vrlo zahtjevna jer ima jako mnogo teksta koji je isključivo na engleskom jeziku.

– Glumim psihijatra, uz čiju pomoć policija uspijeva razotkriti cijelu mrežu skrivenih nacista – rekao je Šerbedžija. Iako se film snima u Zagrebu, grad neće biti predstavljen u filmu nego je poslužio za snimanje interijera.

– Drago mi je što surađujem s redateljem Artom Halonenom s kojim pregovaram i o ulozi u njegovu idućem filmu o Nikoli Tesli – otkrio je Šerbedžija.

U filmu uz Šerbedžiju glume Josh Lucas, Cyron Melville te Pilou Asbæk iz serija “Borgen” i “Igra prijestolja” koji glumi istražitelja zaduženog za rješavanje slučaja.

Šerbedžija je neko vrijeme uzeo stanku od glume nakon smrti prijatelja Borisa Geršakai oca Dane. Nedavno je u intervjuu otkrio da se teško oporavlja od gubitka, ali spremno se vratio poslu.