Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

U Fordu misle da će Mustang i ove godine zabilježiti odlične prodajne rezultate, jer se legendarni "pony“ počeo prodavati u još šest zemalja.

Ford je prošle godine prodao više od 150.000 primjeraka modela Mustang, više od 45.000 primjeraka završilo je na tržištima izvan Sjedinjenih Američkih Država, a spomenute brojke na kraju su bile dovoljne da Mustang ponese titulu najprodavanijeg sportskog automobila.

U američkom automobilskom gigantu očekuju da će 30 posto od ovogodišnje proizvodnje Mustanga biti plasirano na tržišta izvan SAD-a, a Mustang je posebno popularan u Njemačkoj, ali i Kini gdje je prošle godine zabilježen značajan porast prodaje.

Mustang se premijerno pojavio prije više od 50 godina i najprodavaniji je američki sportski automobil do sada, a Ford u ovom trenutku proizvodi njegovu šestu generaciju čije će se redizajnirano i poboljšano izdanje u dva karoserijska oblika od jeseni prodavati u 146 zemalja.

Odlukom s kojom se iz ponude povukao V6 motor, Mustang se sada nudi s poboljšanim 2,3-litarskim četverocilindarskim EcoBoost turbo motorom ili 5-litarskom V8 opcijom, a kupci u oba slučaja opciono mogu računati na 10-stepeni automatski mjenjač.