Krajina u srcu - portal iz srca Krajine | kus.ba

Kada je prije nekoliko dana argentinski predsjednik doputovao u prvu zvaničnu posjetu Španiji, oči su bile uprte u njegovu prelijepu suprugu, Julianu Awadu.

Sve je, pa i nas zanimalo ko je ova ljepotica koja plijeni egzotičnom ljepotom svojstvenom latino damama koje su pobjeđivale na takmičenjima za Miss svijeta.

Mauricio Macri (56) je položio predsjedničku zakletvu u decembru 2015. godine.

Još i tokom kampanje za novog prvog čoveka Argentine, njegova ljepša polovina, šarmantna i pametna Juliana je privukla pažnju svjetske javnosti, prateći svog supruga na svim zvaničnim, državničkim posjetama.

Ova 41-godišnja ljepotica ima libanske i sirijske korjene, a studije je završila na eminentnom Oxfordu.

Awadin otac je imigrant iz Libana, iz malog mjesta Balbek koji se nalazi sjeverno od Bejruta, dok joj je majka iz Sirije, također imigrirala u Argentinu.

Oboje njenih roditelja imaju jako muslimansko naslijeđe ali su zbog nemira u sopstvenim, matičnim zemljama morali da emigriraju u Latinsku Ameriku.

Juliana je prije udaje za Mauricija kome je ovo treći brak, radila dugi niz godina u porodičnoj tekstilnoj firmi. Iz prethodnog braka, i to sa belgijskim grofom, ima kćerku Valentinu, dok iz aktuelnog, sadašnjeg sa Macrijem ima kćerku Antoniju. Iako ima muslimansko naslijeđe, Juliana koja ima čak petero braće i sestara, još u djetinjstvu je prešla u katoličku vjeru upisavši dvojezičnu školu i kasnije studije engleskog jezika na Oxfordu.

I prije braka sa Mauricijem, Juliana je bila redovan “gost” tabloidnih novina i magazina, ali od momenta kada je postala prva dama Argentine njena kretnja prate fotografi iz sata u sat.

Da je modno prilično osvješćena dokazuje njen stil koji je privukao pažnju svih modnih magazina i portala. Lijepa Juliana je stil i zanimanje za modnu industriju naslijedila od majke Else Baker, koja je na čelu modne kompanije Awada u kojoj je jedan od vlasnika i dizajnera Juliana.

Većina magazina i urednika se slaže da je Juliana Awada jedna od najbolje odjevenih dama na svijetu. U hvalospjevima prednjači Vogue koji je bio oduševljen Awadinim stilskim izborom za vrijeme predsjedničke debate tokom koje je Juliana nosila bijelo, svilenkasto odijelo, zatim kada je na inauguraciji prošetala prelijepu  haljinu u boji slonove kosti i skini farmerice u kojima se pojavila na susretu sa ljudima koji su podržali njenog muža.